Terneuzen, 30 mei 2024 – Multraship Towage & Salvage heeft vandaag tijdens een doopceremonie in thuishaven Terneuzen haar nieuwste sleepboot MULTRATUG 35 genoemd. De Damen ASD Tug 3212 werd gedoopt door Multraship’s HR Manager, Chrétienne Huisman. Zij wenste de sleepboot en haar bemanning een behouden vaart.

Damen en Multraship tekenden in juni vorig jaar het contract voor twee identieke ASD Tugs 3212. Aangezien Damen gestandaardiseerde schepen op voorraad bouwt, was de bouw reeds voor de contractondertekening begonnen, wat een snelle levering kon garanderen.

“Ons bedrijf is volop aan het groeien om aan de toenemende klant- en projectvereisten te kunnen voldoen”, aldus Leendert Muller, algemeen directeur van Multraship. “Daarom investeren we niet alleen in extra schepen, maar hebben we ook ons team, zowel op zee als aan land, uitgebreid.”

“In totaal hebben we drie ASD-sleepboten besteld bij Damen, die alle in Vietnam zijn gebouwd”, voegt Muller toe. De MULTRATUG 34 is al opgeleverd en is werkzaam in Oman. De derde, MULTRATUG 36, is in april opgeleverd en vaart nu op eigen kracht naar Nederland. Ze zal naar verwachting begin juli arriveren na een reis van zo’n 21.500 kilometer.”

Zowel de MULTRATUG 35 als 36 zijn 32 meter lange sleepboten met een trekkracht van 88 ton, die volgens het beproefde Damen ASD 3212-ontwerp voor zeesleep-, bergings- en offshore operaties, gebouwd zijn. Beide ‘tugs’ zijn echter flink geüpgraded met een reeks opties om aan de hoge normen en eisen van Multraship te voldoen. Dit gaat dan bijvoorbeeld om het voldoen van de IMO Tier III-vereisten, wat gelukt is door de installatie van Damens intern ontwikkelde Marine NOX Reduction-systeem. Dit modulaire, selective catalytic reduction (SCR) vermindert de NOX-emissies met 80% ten opzichte van de IMO Tier II-vereisten.

Daarnaast heeft Damen de sleepboot uitgerust met FiFi 1-brandbestrijdingssystemen en is deze geüpgraded voor ankerbehandeling en soortgelijke offshore-operaties. Ook is de accommodatieruimte voor de bemanning verbeterd door middel van extra isolatie voor meer comfort.

“Wij feliciteren Multraship met het nieuwe schip en danken hen voor het wederom gestelde vertrouwen in Damen”, aldus Mijndert Wiesenekker, Sales Director Benelux bij Damen Shipyards. “We zijn ervan overtuigd dat de MULTRATUG 35 een versterking is van de Multraship-vloot. Ik kijk ernaar uit om het schip in bedrijf te zien, net als naar de komst van haar zusterschip in de komende weken.”

De toevoeging van de drie nieuwe sleepboten toont aan dat Multraship continu blijft investeren in een ​​kwalitatief hoogwaardige en gevarieerde vloot, waardoor zowel complexe als routinematige haven- en zeesleepactiviteiten uitgevoerd kunnen worden, als ook noodhulpincidenten. Muller: “We zijn erg blij om de MULTRATUG 35 formeel te verwelkomen in onze vloot.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *